Vi besluttede at køre Tommis cabriolet ud i vinteropbevaring da sæsonen vist er slut for i år. Imens Tommi gjorde bilen klar kiggede jeg lidt på nogle opskrifter hist og her og vupti vapti, så havde jeg planlagt en 3 retters menu og aftenskaffe, hvor der kun skulle handles få ting ind til.
Vi ringede til et vennepar og da de hørte 'gratis mad', så var de klar! Lige op og handle og på 3½ time fik jeg ordnet det hele klar, så jeg lige kunne nå et hurtigt bad inden de ankom :)
Menuen kom til at hedde:
Suppe af bagte tomater med brød
Koteletter med flødekartofler, majskolber og favouritsauce
Mandelmousse med syltede kirsebær
Chokolademuffins med lakridsfrosting
Ganske nemt, velsmagende, mættende og lækkert!
Suppen var fra min nye kogebog "Rustikke Klassikere", men jeg lavede en del ændringer da ansjoser ikke lige er os og jeg havde ikke mascarpone, hvorfor det blot blev creme fraise der kom i ved servering.
4 personer
1½ kg. tomater
5 fed hvidløg
2 tsk. chiliflager
1 dl. olivenolie
2 tsk. rosmarin
2½ dl. hønseboullion (½ terning)
Salt og peber
Creme fraise
Halver tomaterne, kom dem på en bageplade og pensl med olivenolien hvori der er blandet chiliflager og presset hvidløg. Bag tomaterne i 30 minutter ved 220 grader. Lad dem køle af i 15 minutter og kom dem herefter i en blender (jeg gjorde det over 2 omgange) med rosmarinen. Blend til ensartet masse og hæld det over i en gryde (hertil kan det forberedes i forvejen). Hæld boullionen i gryden, kog suppen op og lad den simre i 20 minutter ved middelsvag varme.
Anret suppen med en skefuld creme fraise og friskkværnet peber.
Server med brød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?