onsdag den 7. november 2012
Israelsk pizza (Lahem Bajin)
For nogle måneder siden faldt jeg over disse små pizzaer inde ved Tina.
Og jeg må sige det er noget af en keeper! Jeg fortryder jeg kun lavede 5 stk. istedet for 10, for de smager simpelthen så godt! Jeg serverede dem med lidt salat til, spiste to stk. og var stopmæt - jeg selv nøjes med en enkelt da de mætter godt. Så der var to til madpakker og dagen derpå var de stadig lækre efter 80 sekunder i mikroovnen..
Jeg fulgte næsten Tinas opskrift, men lavede en smule ændringer i fyldet, så I får min version til 5 stk., men gang den gerne op for de er bare lækre!!! I opskriften brugte jeg en dåse cherrytomater som jeg har købt i Kiwi og har set dem i Bilka/Føtex også.
5 stk.
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
450 g. mel
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
200-250 g. hakket oksekød
2 løg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
1 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 dåse cherrytomater i saft
Salt og peber
Persille
Pinjekerner
Lav dejen ved at røre gæren ud i lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt sammen til en smidig dej, som gerne må være lidt våd. Stil dejen til hævning i 1 time.
Lav imens fyldet ved at hakke løg og hvidløg i grove stykker og svits dem i en gryde med olie, paprika og chiliflager. Når løgene er klare tilsættes kødet og det brunes under omrøring. Tilsæt tomaterne og kog fyldet op i mindst 5 minutter. Tilsæt salt, peber og lidt hakket persille og smag fyldet til.
Del dejen op i 5 stykker og rul dem ud til ca. 1 cm. tykkelse. Smør dejen med olivenolie og kom fyldet på sammen med ca. 10 pinjekerner.
Bag pizzaerne i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Drys med hakket persille og server!
Labels:
mad,
Oksekød,
Opskrifter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
De ser vildt gode ud! Hm... måske jeg skal lave minipizzaer i weekenden, når jeg får gæster? Det ville da være perfekt frokostmad :-)
SvarSletMm, det var da en god idé. Det med at pensle dem med olie imellem dej og fyld var rigtig lækkert :)
SvarSletSer endnu bedre ud end min version♥ Og de små ændringer er perfekte!!! Knus
SvarSletDet var simpelthen så lækkert Tina, kom endelig med flere spændende opskrifter fra udlandet :)
SvarSletHar tænkt på om jeg skulle vise en israelsk/etnisk ret om ugen så det er en ide. Og så ved jeg da at en synes det er en god ide. God Jul♥
SletJa jeg følger ihvertfald med på den vogn :)
SletHejsa,
SvarSletDer er absolut intet israelsk over Lahm bi ajin, som betyder dej med kød på Arabisk. Israelerne har nok snarere "lånt" denne ret som så meget andet der betragtes som "Israelsk", så som Falafel, Hummus, Tabuli osv.
Men ellers ser de lækre ud ;)
Hej :)
SletDej med kød, tja, det er jo meget sigende. Jeg beklager jeg ikke har fulgt op på om opskriften er 'rigtig' israelsk, men bare stolt blindt på internettet.
Tak for din henvendelse :)