tirsdag den 6. november 2012
Appelsinkage med birkes
Kagen er en skønhed og det er klart en jeg vil lave til gæster fremover. Jeg ændrede lidt i opskriften, så den kommer lige for en god ordens skyld her.
1 springform
200 g. smør
200 g. sukker
3 æg
2½ spsk. birkes
Saft og skal fra 1 appelsin - gem lidt skal til pynt
1½ dl. mælk
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Pisk smør og sukker til en lugtig masse og tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt for hvert æg. Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og birkes og kom det i skålen sammen med mælk. Tilsæt til sidst saft og skal fra appelsinen.
Fordel massen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Når kagen er helt afkølet pyntes den med en frosting lavet af
150 g. flødeost
100 g. flormelis
2 spsk. smør
½ tsk. vaniljesukker
Fordel frostingen over kagen - pynt med hakket chokolade og appelsinskal.
Labels:
frugt,
kage,
Opskrifter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?