• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

tirsdag den 6. november 2012

Appelsinkage med birkes


Kagen er en skønhed og det er klart en jeg vil lave til gæster fremover. Jeg ændrede lidt i opskriften, så den kommer lige for en god ordens skyld her.

1 springform
200 g. smør
200 g. sukker
3 æg
2½ spsk. birkes
Saft og skal fra 1 appelsin - gem lidt skal til pynt
1½ dl. mælk
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Pisk smør og sukker til en lugtig masse og tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt for hvert æg. Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og birkes og kom det i skålen sammen med mælk. Tilsæt til sidst saft og skal fra appelsinen.
Fordel massen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Når kagen er helt afkølet pyntes den med en frosting lavet af

150 g. flødeost
100 g. flormelis
2 spsk. smør
½ tsk. vaniljesukker

Fordel frostingen over  kagen - pynt med hakket chokolade og appelsinskal.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...