Saltede jordnødder+karamel lavet på sirup+sprød chokolade = SNICKERS!.
I sidste uge skulle jeg have kage med på arbejde og det var jo en oplagt chance for at prøve nogle nye opskrifter! Jeg havde i et ugeblad set opskriften på en snickerskage og da jeg så googlede efter en opskrift på nettet blev det klart at det er en eftertragtet kage.
Jeg forstår hvorfor!!!!
Hold nu op mand hvor er den lækker! Smagen er lige i skabet og minder helt klart om en Snickers chokoladebar.
Karameldelen kan laves som nedenstående eller af kondenseret mælk, som jeg også kan læse er et hit. Jeg overtræk med en plade marabou med nødder og nogle chokoladeknapper.
Bag kagen aftenen inden den skal nydes, så bunden når at sætte sig.
1 bradepande (35x25 cm.)
200 g. blødt smør
4 dl. rørsukker
3 æg
4 dl. mel
2 tsk. bagepulver
350 g. peanuts
Start med at piske smør sammen med sukker og tilsæt så æggene et af gangen. Pisk til en ensartet masse og sigt mel blandet med bagepulver, ned i massen. Fordel i en beklædt bradepande og kom peanutsene ovenpå.
Bag ved 200 grader i 15 minutter til den er færdigbagt.
Imens kagen bager skal karamellen laves.
1½ dl. piskefløde
1 dl. lys sirup
½ dl. mørk sirup
2 spsk. kakaopulver
1 vaniljestang
75 g. smør
3 dl. sukker
Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland alle ingredienserne sammen i en gryde. Lad det simre i ca. 8 minutter og hæld så over den varme bagte kage. Lad så kagen køle helt af.
Når kagen er kold hældes der smeltet chokolade over. Jeg brugte 250 g. lys chokolade og 75 g. mørk. chokolade.
I weekenden var Arkansas og jeg atter til stævne. Det gik middelgodt og min babydreng var så smuk hvilket også dommeren skrev i vores kritik :)
Wow hvor ser den mega lækker ud!! Den kunne jeg skam sagtens spise lige nu ;-)
SvarSletKnus Anna
- anna-mad.blogspot.dk