• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

fredag den 22. marts 2013

Havregrynskage med nougat


Jeg skulle bruge en hurtig kage til nogle impuls gæster en aften hvor der ikke var meget energi. En kollega plejer at medbringe sådan en kage til kageklubben og den smager super godt.

Det tog ikke mere end 5 minutter at blande ingredienserne sammen så 15 minutter i ovnen og så lige fordele nougat ovenpå. På køl/fryser og server!

1 bradepande (25x30cm.)
100 g. smeltet margarine
5 dl. havregryn
1 spsk. mel
1 dl. sukker
Korn fra ½ vaniljestang
4 spsk. lys sirup
1 pakke blød nougat (150 g.)

Bland havregryn, mel, sukker og vaniljekorn sammen til en ensartet masse. Kom smeltet margarine og sirup i blandingen til det er en sammenhængende masse. Hæld det i en beklædt bradepande og bag ved 175 grader i ca. 15 minutter.

Når kagen er bagt, fordeles nougat’en straks udover – har læst en på nettet bruge en ostehøvl og den fungerede faktisk også så dette trick er hermed givet videre. Smør det ud når det hele er smeltet.

Stil kagen på køl et par timer eller en time i fryseren til nougaten er stiv og skær i stykker med en skarp kniv.






2 kommentarer:

  1. Den opskrift kender jeg godt - jeg har bare altid tænkt på den som konfekt og skåret den ud i små tern. Jeg kan nu ret godt se ideen i at betragte den som kage, for så spiser man kun et stykke i stedet for 10 :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. He he måske er der også en god idé i at skære den ud til konfekt. Den forsvinder ret hurtigt i store stykker :)

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...