• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

onsdag den 16. juli 2014

Skyrmousse på mazarinbund




1 springform (rund eller kvadratisk)
200 g. marcipan, revet
200 g. sukker
200 g.smør i tern
50 g. mel
3 æg

300 g. hindbær (jeg brugte frosne)
1 vaniljestang, korn og tom stang
2 spsk. citronsaft
2 spsk. flormelis
3 blade husblas
2 dl. skyr
1 dl. piskefløde

Start med at lave bunden, da den skal køle af. 
Pisk smør og sukker luftigt sammen. Tilsæt revet marcipan under omrøring og tilsæt så æggene ét af gangen. Vend til sidst melet i og hæld dejen i en form formet med bagepapir og bag ved 175 g. i ca. 35-40 minutter. Tag ud og køl af på en rist.

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Moussen laves ved at komme hindbær, vaniljekorn og tom stang, citronsaft og flormelis i en gryde og bringe det i kog - skru ned på middelvarme når det har nået kogepunktet. Imens lægges husblassen i blød i koldt vand. Sluk for kogepladen. Hvis du ikke ønsker kerner i din mousse tager du gryden fra varmen og sier massen og kommer det tilbage i gryden. (hvis du er ligeglad med kerner, så bare lad det blive i gryden). Vrid husblassen for vand og tilsæt det et ark af gangen i puréen imens der piskes med piskeris - sørg for at det hele er opløst. Rør godt rundt og tag fra varmen og kom i køleskabet (evt. i en anden skål, så det går hurtigere) og lad det blive køligt.
Imens piskes fløden til skum og skyren tilsættes under piskning. Bland den kolde puré i skyrskummet og fordel over den afkølede kage i et glat og jævnt lag.
Sæt kagen på køl i mindst 5 timer (gerne natten over). Pynt evt. med frisk frugt og revet/hakket chokolade.




1 kommentar:

  1. Den ser utrolig lækker ud, heldige kollegaer du har...
    Har nydt en lidt anden version af gulerodshavregrøden idag, og hold da fast hvor er den lækker.
    Tak for god inspiration.

    Kh.
    Anne-Marie

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...