• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

mandag den 22. december 2014

#22. december - orangestænger



Min absolutte yndlings supermarkeds-købte småkage er Orangestænger fra Karen Volf. De smager lækkert af appelsin og med en chokoladebund som fuldføre det. Det kan da ikke være så svært at lave selv...

Jeg fandt en opskrift på orangesmåkager og ændrede så lidt på den og jeg vil sige at resultatet blev meget tæt på den ægte vare.

Ca. 50 småkager
125 g. marcipan
200 g. smør
Skal og saft fra 1 appelsin
2 spsk. kartoffelmel
80 g. sukker
230 g. mel
100 g. chokolade (evt. med appelsinsmag) til pynt

Start med at ælte marcipan og smør sammen med appelsinskal og saft (brug k-spade, hvis du bruger røremaskine). Tilsæt så sukker og begge slags mel. Rør hurtigt sammen til en ensartet dej - den skal være blød, men ikke klistret. Stil på køl i mindst 2 timer.
Kør dejen igennem kødhakker med stor stjerne, i strimler af ca. 4-5 cm. og læg på beklædt bageplade. Bag ved varmluft 200 grader i ca. 5 minutter til de er let gyldne. Køl af på en rist til de er hårde. Smelt chokoladen over vandbad og pensl eller dyp småkagerne med chokolade. Opbevar i en lufttæt beholder.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...