onsdag den 18. juli 2012
Pølsetærte á la Rebelsig
Jeg har ofte skrevet om denne tærte, som er favorit herhjemme med Hr. Pølse-meister til kæreste, men I har aldrig fået de hemmelige ingredienser af vide. Opskriften er fra mit gamle hjemmekundskabs-hæfte fra 7.B, da Rita var vores lærer, he he.
Den er ikke specielt sund, men server med en grøn salat til, så opvejer det forhåbentligt. Jeg er vild med tærter. Dejen er nem at lave og man kan komme stort set alt slags fyld i.
1 tærte
6 dl. mel
225 g. kold margarine
9 spsk. vand
1 ring røget medister
6 æg
6 dl. mælk
1-1½ løg, grofthakket
Evt. peberfrugt i tern
Salt og peber
Ca. 6 spsk. revet ost
Bland mel og margarine i en skål - tilsæt vand lidt efter lidt og saml hurtigt dejen. Stil på køl i ca. 30 minutter.
Lav fyldet ved at fjerne skindet fra pølsen og skær den i tern. Pisk æggen sammen og tilsæt mælk, løg, evt. peberfrugt og krydderier.
Rul dejen ud så den passer til tærteformen og kom den i den smurte form. Kom pølseternene i og hæld æggemassen over. Drys revet ost over tærten og bag den i ca. 30 min. midt i ovnen ved 225 grader.
Samtidig lavede jeg en tærte til fryseren med rester fra køleskabet: skinkestrimler, squash, hytteost, lidt æggemasse og ost.
Labels:
mad,
Opskrifter,
Svinekød,
tærte
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hejsa
SvarSletDet må prøves!
- Ungersvenden
Uhhh, den her vil kæresten elske ;-) Kan se du efterlyser blogs til din blogroll - kan faktisk ikke huske om du havde mig liggende tidligere, men ellers ville jeg da lige gøre opmærksom på min eksistens ;-)
SvarSletMange hilsner fra
Anne.
Hej Ungersvenden
SvarSletKom igang :)
Hej Anne
Uh har ikke set din blog før. Lurer med det samme. Jep, samtlige mænd der har smagt den har været solgt, så bare i gang!