torsdag den 6. december 2012
Store luftige pølsehorn
Det blev en succes! Og det er simpelthen nogle af de bedste pølsehorn jeg nogensinde har lavet. Dejen blev så luftig og 'fugtig' og selv dagen efter smagte de som nybagte.
Denne gang bagte jeg nogle store pølsehorn af hele grillpølser og det gjorde det nemt at dosere i madpakken.
8 store pølsehorn
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
450 g. mel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resterende ingredienser og ælt til en smidig, let klistret dej. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen op i 8 dele (mine vejede ca. 80-90 g. pr. horn). Form til pølsehorn og lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpiskede æg (og drys evt. med sesam) og bag pølsehornene ved 200 grader i 15-25 minutter alt efter størrelse.
Lad dem køle af på en rist og server med ketchup.
Labels:
mad,
madpakke,
Opskrifter,
Svinekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm, de ser lækre ud!! Min kæreste har skreget på pølsehorn den sidste måned, så jeg må hellere bare nogle til ham:-)
SvarSletSå bare kom igang. Dejen er SÅ lækker og det er jo ret simpelt bagværk :)
Sletmangler der ikke noget væske? syntes der er lidt for meget mel? :)
SvarSletNix, det passer skam fint nok :) Ellers tilsætter du blot lidt mere vand, men dejen skal være fugtigt og let klistret :)
SletDe er helt geniale. Prøv at lave dem med skinke og ost!! Super lækre.
SletPrøver at lave dem... Er de fryse-egnet? :)
SvarSletJep, hvis de da holder så længe :)
SletMåske dejen er lidt salt, men fine blir de :)
SvarSletDer skal helt sikkert ikke en spiseskefuld salt i - max 1,5 teske.
SvarSletDet bestemmer man jo selv, men en strøet spsk. og 1½ tsk. synes jeg ligner hinanden meget :)
SletTusind tak for denne fantastiske opskrift, det er bare de ultimativt bedste pølsehorn ever !! :)
SvarSletHej :) Ja, jeg er også helt vild med dem. Godt du kunne bruge opskriften! God dag.
Sletrigtig god opskrift, simpel men allivel god i smagen og ligger godt i hånden:) go størrelse haha - tak
SvarSletlavede en 4 dobbelt portion :)
SvarSletjeg elsker de pølsehorn har bagt dem 100x ... tak for opskriften:)
SvarSletDe ser super lækre ud. :-)
SvarSletEr det alm. mel du har brugt?
jeg lavet dem et par dage siden og de er så lækker :D lige et spørgsmål har du et råd til hvordan man bedst får dejen om pølsen? :D
SvarSlet