Til aftenskaffe ved svigerinden i sidste uge medbragte jeg denne lækre lækre lækre islagkage lavet efter en fantasi jeg har gået med i noget tid. Jeg flashede den inde på debatten i fredags og har fået en del henvendelser efter en opskrift, så den kommer her.
1 springform
3 bægre pasteuriserede æggehvider (6 hvider)
150 g. sukker
75 g. Bastogne
75 g. Digestive
5 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. sukker
½ l. piskefløde
200 g. marabou mint krokant
Grøn frugtfarve
Chokolade til pynt
Piske æggehviderne hvide og skummende og tilsæt sukkeret imens du pisker til massen er helt stiv. Vend de knuste kiks i og fordel blandingen i en smurt springform. Bag det ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Lad bunden køle helt af i formen.
Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen. I en anden skål piskes fløden til skum og æggemassen vendes forsigtig heri med den hakkede mint-chokolade og lidt frugtfarve til massen er pastel-grøn. Kom is-blandingen ovenpå den kolde bagte bund. Dæk formen med plastfilm og sæt den i fryseren natten over.
Tag islagkagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering - pynt her med chokoladespåner.
Den smagte simpelthen så godt. Bunden var jo sprød og god smag fra Bastogne-kiksene og 'isen' var rigtig lækker med en skøn smag af mint!
En Rebelsig-klassiker er født!
Uhm hvor ser dem lækker ud;)
SvarSletOg den smagte som en drøm!!! :)
SvarSletDen lyder super lækker :-) Jeg er ikke så vild med bastognekiks, men jeg vil nu prøve den alligevel.....
SvarSletMange hilsner
Birthe
Mums den ser god ud! Hjemmelavet islagkage er noget af det bedste :)
SvarSletMvh Maiken/Dronningemad
Birthe: Mon ikke en bund lavet med Oreo vil være lækker istedet så? :) He he, jeg prøvesmager gerne!
SvarSletMaiken: Ja, elsker det også :) Og så er det nemt at lave..
Uh altså den ser bare farligt lækker ud! Den skal jeg lave til kæresten en dag. Han elsker bastogne og is og chokolade. Det kan kun gå godt :P
SvarSletUhm. Det lyder godt. Har prøvet is med bastognekiks før og det smagte godt, men tvistet med mintchokoladen, det lyder lækkert.
SvarSletHilsen Frøken Andersen
Nogle gange gad jeg godt bo hjemme hos dig :) MUUUUUUMS!!
SvarSletPandekagepiraten: Jep, min kæreste var også ret vild med den :)
SvarSletFrøken Andersen: Det var super!
Emilie: Årh, det var noget af et kompliment :) Hvis du får min mad vil jeg have dit tøj :)
Åh jeg ved ikke rigtig om det er en god handel for mig.
SvarSletSå bliver jeg både tyk og nøgen? Jaja, kønt bliver det ikke, men lad os da give det et forsøg ;)
He he :)
SvarSletTror du den vil blive for sød hvis man brugte en anden chokolade?
SvarSletJeg tænker det kunne godt være at mintet var en god kontrast til det søde i sukkeret osv :)
Hmm, ja, lidt med bastogne-bunden måske. Så skal bunden måske laves på hakkede mandler eller kun digestive? :)
SvarSletJa, mintet var ret stærk så ja, var super i forhold til alm. chokolade bliver det nok sødt i sødt.
Hej!
SvarSletDen lyder rigtig lækker, men hvor mange personer rækker den til ?
hilsen Ellinor
Hej Ellinor..
SletUh, det kommer jo an på hvor sultne dine gæster er :) Jeg vil sige ca. 8-10 personer hvis det er normale stykker og 6-8 personer hvis det er sultne folk.