torsdag den 9. maj 2013
Pølsehorn med kerner
Tommi kunne selvfølgelig ikke overleve en aften kun på koldskål og kammerjunker, så da ovnen alligevel var i gang bagte jeg 24 pølsehorn, så der også var til madpakkerne.
Jeg har efterhånden prøvet mange mange pølsehornsopskrifter, men denne er netop kommet i top 3. Opskriften var på slump og jeg kom lidt solsikkekerner i, som jeg ikke fortryder et sekund. Det var lækkert med lidt bid i og smagen passede godt til dejen og pølserne.
Pølserne var fra Kvickly og smager rigtig godt. To pakker kostede 25 kr. og da der 12 stk. i hver pakke var det jo ret billigt.
24 stk.
100 g. margarine
2½ dl. mælk
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. mel
1 æg - sammenpisket og gem lidt under halvdelen til pensling
1 dl. solsikkekerner
24 pølser
Smelt margarinen og bland med mælk til massen er lun. Opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og ægget og kom til sidst melet i lidt efter lidt. Dejen skal være glat og let-klistret. Stil til hævning i 45 minutter.
Del dejen i 3 dele og rul ud til en cirkel. Skær cirklen ud i 8 dele og rul til horn omkring pølsen. Stil til hævning i 45 minutter. Pensl med resten af ægget. Bag ved 200 grader i 13-15 minutter.
Afkøl på en rist.
Denne dejlige fridag blev brugt på tidlig undervisning og selvom jeg burde have mere energi nu, så er jeg pt. gået død på sofaen med Buddy og Gilmore Girls. Jeg må dog hellere komme i sving så huset kan komme til at se nogenlunde ud igen :)
Labels:
brød,
mad,
Opskrifter,
Svinekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvordan har du lavet etiketten på ketchuppen?
SvarSletDen er så fin :)
Hej :)
SletDet var en flaske Heinz sendte mig sidste år som reklame. Jeg genfylder den bare, da jeg også selv synes den er vidunderlig :) He he
Tak for svaret :) God weekend. Kh Katrine
SvarSletPutter du ketchuppen i inden det går i ovnen?
SvarSlet