mandag den 29. oktober 2012
Kylling i karry og kokossovs med indiske vaniljeris (mad! nr.09/2012) og hurtigt pandebrød uden gær
En ny favorit er født herhjemme! Jeg er fuldstændig en sucker for karry og kokosmælk, så da jeg læste opskriften i bladet vidst jeg at den skulle afprøves. Oprindeligt er det med tigerrejer, men det er jeg ikke meget til, så det blev til kylling i retten og så fik Tommi nogle rejespyd on the side.
Risene var en kæmpesucces, men vil nok nøjes med det halve antal nødder næste gang, da det blev lige rigeligt.
I den oprindelige opskrift skriver de hele kardemommekapsler, korianderfrø og fennikelfrø. Jeg brugte stødt kardemomme og koriander og undlod fennikel, da jeg ikke havde det på lager og det smagte super.
Oprindeligt skal der også kun cashewsnødder i, men jeg havde en blandet pose med mandler, jordnødder og cashews og det var lækkert!
4 personer
250-500 g. kylling i tern
1 løg, grofthakket
Olie
1 spsk. karry
200 g. gulerødder i strimler/stave
1 dåse kokosmælk- 4 dl.
135 g. babymajs
Salt
50-100 g. frisk babyspinat
Indiske vaniljeris:
1 løg, finthakket
Olie
1 tsk. koriander
2 tsk. kardemomme
½ flækket vaniljestang
50 g. nødder
4 dl. ris
8 dl. vand
50 g. smør
Salt
Lav en karrysauce ved at svitse løg og hvidløg i olie i en gryde sammen med karry og kyllingeternene. Efter ca. 4 minutter tilsættes gulerødder og kokosmælk og det koges sammen i ca. 5 minutter. Kom majs i og smag til med salt og karry. Inden servering lægges det ovenpå babyspinaten som er skyllet og tørret let.
Lav risene ved at brune løget i lidt olie i en gryde. Tilsæt krydderier, nødder og vaniljestangen og lad det stege i ca. 2 minutter inden ris tilsættes. Vend dem godt rundt og tilsæt efter 1-2 minutter vandet. Læg låget op og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør af og til. Lad risene trække til de er møre og smag så til med smør og salt.
Til retten lavede jeg et hurtigt pandebrød, som var okay som nød-løsning, men ellers ikke noget jeg vil byde gæster.
1 pandebrød
1 æg
5 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. vand
1 spsk. nigellafrø
Bland det hele sammen til en våd og klistret masse. Vend ud på en varm pande med lidt olie og steg ved middelvarme brødet i ca. 3 minutter pr. side.
Labels:
brød,
Grøntsager,
Kylling,
mad,
Opskrifter,
ris
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
super opskrift indisk kylling og karry med vanilje ris servere den til en familie fødselsdags. den kunne de li.:-)
SvarSletsuper opskrift med kylling og karry med kokossovs
SvarSletindisk ris :-) servere den til en familie fødselsdags
til 11 personer den kunne de alle li :-)
Det er rigtig dejligt at høre! :)
Slet