tirsdag den 3. juli 2012
Boller i indisk curry med spidskålsraita (mad! nr.05/2012)
Endnu en farsret har fundet vej til køkkenet. Den krydrede smag i curryen var drønlækker med den friske spidskålsraita.
Jeg lærte ordet raita gennem magasinet mad! da jeg lavede den lækre agurkeraita i marts. Grøntsager i yoghurt med krydderier, simpelt og perfekt til stærkt mad. Jeg lavede dog små ændringer i raitaen, men den smagte suverænt!
Obs! Du skal bruge kogevandet fra bollerne til curryen, så gå i gang i god tid med kødbollerne.
4 personer
500 g. hakket svinekød
1½ tsk. salt
1 æg
1 løg, finthakket
Peber
3 spsk. rasp
1 dl. mælk
1½ spsk. stødt spidskommen
2 løg, finthakket
2 spsk. olie
1 tsk. stødt ingefær
3 fed hvidløg
1 tsk. kanel
2 spsk. garam masala
3 spsk. mel
1 dåse hakkede tomater
1 spidskål
½ agurk
3 dl. yoghurt naturel
Salt og peber
1 tsk. stødt spidskommen
1 fed hvidløg
Rør en fars sammen af kød og salt. Tilsæt ægget imens du pisker/rører. Kom det hakkede løg i sammen med peber og rasp. Tilsæt så mælk til farsen er glat og jævn. Kom den på køl i ca. 30 minutter (kan undlades, men gør farsen nemmere at forme).
Form farsen til boller med en teske og kog dem i 0.75 l. kogende vand ved middelhøj varme i ca. 8-10 minutter pr. lag.
Svits de hakkede løg i olie sammen med ingefær og hvidløg. Tilsæt herefter spidskommen, kanel og garam masala. Drys melet i gryden og rør rundt så løgene suger det til sig. Tilsæt det sigtede kogevand og rør godt rundt med piskeris. Tilsæt tomaterne og lad det småkoge i ca. 20 minutter - husk at rør rundt jævnligt. Tilsæt herefter kødbollerne og lad det småkoge i yderligere 10 minutter.
Lav raitaen ved at snitte spidskålen fint og rør den sammen med yoghurt og krydderier. Lad den stå koldt til servering.
Server retten med kogte ris.
Labels:
Grøntsager,
mad,
Opskrifter,
Svinekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?