• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

torsdag den 5. juli 2012

Cheesecake med hindbærtop (nem)


Denne cheesecake har jeg faktisk lavet 4 gange nu og den er lige nem hver gang og simpelthen en sikker vinder! Samtidig er den ret billig i forhold til andre kager i samme kategori. Jeg køber den billige flødeost i Lidl til 9,95,- for 200 g. Disse er til tider på tilbud til 5 eller 7 kr.

Jeg har i sin tid fundet den inde ved Tyk men glad, som er en fin madblog, men som vist er gået på sommerferie. Min udgave ligner meget, men små ændringer:

1 springform - ca. 8-10 personer
100 g. smør
200 g. Digestive kiks
50 g. hvid chokolade


300 g. flødeost
2 dl. creme fraiche (18 %)
125 g. flormelis
1 stang vanilje
2 ½ dl. piskefløde
6 blade husblas

500 g. frosne hindbær
3 spsk. sukker

Tom vaniliestang
4 blade husblas

Knust kiksene og bland dem med smeltet smør og hakket chokolade. Pres massen ned i springformen. Flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn piskes kort sammen. Pisk fløden til skum og vend den i. Læg husblasen i koldt vand i ca. 10 minutter og smelt over et vandbad (læs på pakken) og pisk det i flødeosteblandingen. Blandingen hældes over kiksebunden og stilles på køl eller i fryseren i ca. 4 timer. Det er vigtigt, at kagen er stivnet inden hindbærfyldet kommes på - ellers vil de to lag flyde sammen. Kog hindbær med sukker og den tomme vaniliestang (fisk denne op når massen er kogt sammen). Lad det køle lidt ned. Smelt husblas og pisk det sammen med hindbærene. Fordel hindbærfyldet på den kolde kage.
Stil kagen på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.


6 kommentarer:

  1. Superflot kage :) Jeg manglede netop sådan en opskrift på toppen, så det kan være jeg låner den, når jeg engang får kastet mig ud i at lave en cheesecake :) Det bliver dog med jordbær, er jeg ret sikker på.

    Kan det passe, at bunden ikke skal bages?

    SvarSlet
  2. Ja den er bare kold. Har engang prøvet med jordbær og det var en succes! :-) så dog ikke så meget sukker i gryden.

    God cheesecake-lyst

    SvarSlet
  3. Skal nok smage den til, når det er :) Tror dog, at bund og fyld måske bliver noget andet, for jeg har mange cheesecakeopskrifter, jeg skal have afprøvet først :) Men tror, at den stive top med frugt, du har på din, vil passe godt til :)

    SvarSlet
  4. Forresten vil jeg også gerne lige give dig lidt ros for det nye udseende på din blog. Synes, det er superfint med det baggrundsbillede, og det giver et roligt og harmonisk udseende, synes jeg :)

    SvarSlet
  5. Tak skal du have. Er ikke tilfreds selv, men kunne ikke få det design jeg gerne ville, så måtte prøve med dette :)

    SvarSlet
  6. Hej
    Jeg kæmper virkelig med det husblas. Jeg har måtte kassere 2 kage"cremer", da det hele endte som "elastikker" :(

    I kampens, frustrationens hede måtte jeg vælge vaniliepulver-creme blanding til lagkage.

    Har du et godt råd til det husblas ting?

    Mange hilsner en tro følger, og cheesecake elsker
    Pia

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...