• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

torsdag den 30. august 2012

Cookies med tranebær, hasselnødder og chokolade


Idag skulle jeg have kage med på arbejde og efter en hård kamp mellem roulade og gammeldags æblekage vandt sidstnævnte. Men i min frygt for at der ikke var nok æblekage bagte jeg også lige nogle cookies. Disse blev bagt sammen med nogle med en halv plade Marabou med Daim - mere om dem i et andet indlæg.
Smagen af tranebær er rigtig lækker i en chewy cookie og chokolade og nødder hører sig jo også gerne til. Disse var også favoritten blandt kollegaer og Tommi :)
Tranebærene købte jeg i Lidl, hvor de blandt fastvare har en pose med 200 g. til 20 kr. og disse var rigtig lækre - både i cookies, salat og lignende.

25 stk.
150 g. smør
200 g. sukker
1 tsk. salt
100 g. brun farin
2 æg
300 g. mel
2 tsk. vaniliesukker
2 tsk. bagepulver
100 g. tranebær (tørrede)
200 g. hakket chokolade
100 g. hasselnødder

Rør smør, sukker og farin sammen til smørret er fordelt ud. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt imellem dem. Bland mel, vaniliesukker og bagepulver sammen og tilsæt det til massen. Slut af med de gode sager: tranebær, nødder og chokolade. Sæt dejen på bageplader (jeg satte 9 pr. plade) og bag dem ved 225 grader i ca. 6 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden de kommer i en kagedåse.
Nyd med et glas mælk!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...