I weekenden skulle der bages en kage til lidt søndagshygge ved et vennepar. Jeg var faldet over denne kage om lørdagen da jeg kiggede rundt i blogland og der var ingen tvivl om at denne måtte bages straks.
Kagen blev fundet inde ved Dronningemad, som er en blog jeg lige har fundet, men allerede har tilføjet 6 nye opskrifter til to-do-listen. Dronningen har en lille historie bag kagen og på grund af de mange komplimenter har hun valgt at kalde den "Den ultimative". Jeg ved ikke om det er verdens bedste kage ever, men den er ihvertfald rigtig rigtig god og samtidig ret nem; kage bages, flækkes, smøres med smørcreme, lægges sammen og karamellen hældes over. Mums!
Tommi havde resterne med på arbejde dagen efter hvor den fortsat var lækker og fik stor ros!
Jeg skar liiidt ned på sukkeret og valgte at bruge rørsukker istedet.
1 springform
120 g. smør
350 g. rørsukker
5 dl. kærnemælk
400 g. mel
4 tsk. kanel
2 tsk. natron
Smelt smør og pisk det sammen med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt kærnemælken samtidig med mel hvori der er blandet kanel og natron. Rør dejen godt igennem og hæld den i en smurt springform. Kagen bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Afkøl kagen helt og del den i to - jeg brugte svejsertråd men ståltråd kan også bruges.
200 g. smør
200 g. flormelis
Pisk smør sammen med flormelis til en creme. Smør det ud på bunden og læg 'låget' ovenpå.
150 g. brun farin
1½ dl. piskefløde
Kom farin og fløde i en gryde og kog det ved middelvarme i ca. 12 minutter. Lad det afkøle i 3 minutter inden det fordeles over kagen.
SPIS!
Den ser dælme også ultimativ ud *indsæt savl*
SvarSletHe he ja den bringer mundvandet i løb...
SletMmmmmm, sikke nogle dejlige billeder - jeg elsker simpelthen den kage og den snaskede karamel :)
SvarSletJa, den er skøn. Fin blog du har - har allerede udskrevet en del af dine opskrifter som jeg skal prøve..
Slet