Den sidste af de kager jeg havde med på arbejdet var denne 'sundere' squashkage, som jeg har planlagt siden første gang jeg så den inde ved Maiken. Jeg lavede en del ændringer og den var rigtig lækker og saftig dagen efter. Tror bestemt det er en af de kager som bliver bedre af at stå en dag.
Min frosting blev lidt tynd fordi jeg skar ned på smørret, så jeg skriver opskriften som den rigtig skal være. Kagen smagte dog fantastisk alligevel.
Når jeg hører at noget "de luxe" forbinder jeg det altid med marcipan og derfor skulle der altså også marcipan i for at kagen kunne gøre sig fortjent til sit navn.
1 springform
300 g. brun farin
4 æg
275 g. mel
3 tsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 knivspids stødt nellike
1 knivspids stødt muskatnød
2 tsk. vanijlesukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 citron - saft og lidt skal
2 squash, groftrevet på rivejern
50 g. groftrevet kakaomarcipan eller bare almindelig
Pisk brun farin og æg sammen med elpisker/røremaskiner i mindst 5 minutter. I en anden skål blandes mel med krydderier, vaniljesukker, bagepulver og natron. Kom det ned i farinmassen og rør godt. Tilsæt citron og squash og rør det til en ensartet masse.
Kom massen i en smurt springform og bag ved 185 grader i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af og lav imens frostingen
200 g. flødeost
140 g. smør
250 g. flormelis
Korn fra 2 vaniljestænger
3 spsk. citronsaft
2 digetivekiks
Bland alle ingredienser undtagen digestivekiks sammen til en creme og smag til. Stil på køl til den skal bruges.
Når kagen er kold flækkes den på midten. Smør 1/4 af frostingen ud på bunden og riv marcipan over inden kagen samles igen. Inden servering fordeles frostingen udover og 2 digestivekiks knuses ovenpå.
Å, jeg eeelsker bare squashkage, det fik vi altid hjemme ved de gamle, dajeg var lille :D
SvarSlet- Anne
Mm, og denne er nærmest uden fedtstof så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang :)
Slet