fredag den 5. juli 2013
3i1: Friterede hyldeblomster
Sidste år så jeg flere lave disse friterede hyldeblomster og rose dem til skyerne. Sidste år var jeg for sent ude, men i år tog jeg revanche og en aften cyklede Tommi, Buddy og jeg op af vejen og plukkede en ordentlig bunke hyldeblomster og det endte ud i 3 lækre opskrifter. Den første I får er denne snack/dessert.
Udover at dejen lige skulle stå i køleskabet 30 minutter, var det en hurtig snack at lave og smagen var så anderledes og god at det klart er noget der bliver lavet igen næste sæson.
Jeg fandt inspiration rundt ved andre fra blogland, bl.a. Piskeriset.
3 personer
9 rengjorte hyldeblomstskærme
2 æg
120 g. mel
3 dl. sødmælk
1 tsk. citronsaft
1 tsk. kardemomme
1½ tsk. vaniljesukker
Olie til stegning
Pisk dejen sammen af æg, mel, mælk, citronsaft, kardemomme og vaniljesukker og stil den på køl i ca. 30 minutter.
Varm olien op i en gryde. Når det er varmt dyppes hyldeblomstskærmene i dejen, ryst det værste af og dyp den ned i den varme olie. Tag en gaffel og dup den op og ned 4 gange i gryden så den foldes ud. Efter ca. 3 minutter var mine færdige, men vurder selv hvor brune du vil have dem.
Lyd dem dryppe af på servietter/køkkenrulle. Drys med sigtede flormelis og server med ahornsirup. Mums!
Labels:
mad,
Opskrifter,
Rebelsig,
snacks
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?