• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

fredag den 4. oktober 2013

Appelsinsyltede gule beder


Da jeg den anden dag alligevel var i gang med at sylte rødbeder, kogte jeg også de 2 store gule beder jeg havde købt ugen forinden. Det blev en juleudgave med kanel og appelsin. Havde jeg haft nogle kardemommekapsler var de også kogt med.

Jeg kan ikke udgave mig om det endelige resultat, men fiskede en op to dage efter og den smagte absolut fantastisk. Dejlig frisk af appelsin, men sød og krydret af krydderierne.

1 stort glas
2 store gule beder
750 ml. eddike
200-500 g. sukker alt efter hvor sødt det skal være
1 appelsin - saft og skal
1 stjerneanis
1 stang kanel
15 peberkorn

Skyl og gnub de gule beder og kog dem i en gryde med vand, som bringes i kog med salt. Lad dem koge i ca. 30 minutter. Tag dem af, hæld det varme vand af og straks tænd vandhanen med koldt vand, så bederne får et chok, så de bliver så bange at de taber skindet.
Flå skindet af ved at vride beden lidt. Lad dem køle af og lav imens lagen.

Kom eddike og sukker i en gryde og bring det i kog sammen med hele krydderier og appelsinsaft og -skal.
Skær bederne i skiver eller stik dem ud. Skyl et stort glas med atamon og kogende vand (også låget). Kom bedeskiverne i, hæld lagen over og kom straks låg på.
Lad stå nogle dage inden brug.



4 kommentarer:

  1. Åh syltesager er så lækre at have stående, lyder som en rigtig lækker en af slagsen (:

    - Anne

    SvarSlet
  2. Hvor har de bare en smuk farve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de er smukke. Havde fået de bolchestribet også blev pæne, men der blev striberne næsten kogt ud.

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...