fredag den 4. oktober 2013
Appelsinsyltede gule beder
Da jeg den anden dag alligevel var i gang med at sylte rødbeder, kogte jeg også de 2 store gule beder jeg havde købt ugen forinden. Det blev en juleudgave med kanel og appelsin. Havde jeg haft nogle kardemommekapsler var de også kogt med.
Jeg kan ikke udgave mig om det endelige resultat, men fiskede en op to dage efter og den smagte absolut fantastisk. Dejlig frisk af appelsin, men sød og krydret af krydderierne.
1 stort glas
2 store gule beder
750 ml. eddike
200-500 g. sukker alt efter hvor sødt det skal være
1 appelsin - saft og skal
1 stjerneanis
1 stang kanel
15 peberkorn
Skyl og gnub de gule beder og kog dem i en gryde med vand, som bringes i kog med salt. Lad dem koge i ca. 30 minutter. Tag dem af, hæld det varme vand af og straks tænd vandhanen med koldt vand, så bederne får et chok, så de bliver så bange at de taber skindet.
Flå skindet af ved at vride beden lidt. Lad dem køle af og lav imens lagen.
Kom eddike og sukker i en gryde og bring det i kog sammen med hele krydderier og appelsinsaft og -skal.
Skær bederne i skiver eller stik dem ud. Skyl et stort glas med atamon og kogende vand (også låget). Kom bedeskiverne i, hæld lagen over og kom straks låg på.
Lad stå nogle dage inden brug.
Labels:
Grøntsager,
Opskrifter,
syltning
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Åh syltesager er så lækre at have stående, lyder som en rigtig lækker en af slagsen (:
SvarSlet- Anne
Jep de er skønne! Og så nemme at lave :)
SletHvor har de bare en smuk farve.
SvarSletJa de er smukke. Havde fået de bolchestribet også blev pæne, men der blev striberne næsten kogt ud.
Slet