• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

onsdag den 23. oktober 2013

Fransk løgsuppe med ostegratineret brød (Soupe à l'oignon)


Løgsuppe... Uhm, jeg er vild med det, men for sådan en tudeprinsesse som mig var det nærmest en umulig opgave at skære løgene i skiver. Jeg måtte gå til og fra opgaven op til flere gange og virkelig tage mig sammen for ikke at ligne en panda efter blot to strøg med kniven.

Det lykkedes og mums det var lækkert! Næste gang bruger jeg dog mandolinjernet da mine skiver blev ret tykke og uens eftersom mine øjne var fyldt med tårer.

Opskriften kommer fra en bog jeg købte på biblioteket for nogle måneder siden til 2 kr. Dejligt når penge er givet godt ud. Bogen hedder Bistro og indeholder ca. 30 franske opskrifter fra forret til dessert.


Det var desværre ikke helt nemt at fotografere suppen, men håber I kan fornemme den lækre smag at gratineret ost og søde karamelliserede løg. Jeg lavede lidt ændringer og det var fantastisk lækker!

Forret til 4 eller hovedret til 2
3 store løg
125 g. smør
5 spsk. sukker
3 spsk. mel
1½ l. oksebouillion
Salt og peber
Brød - gerne daggammelt
Revet ost - jeg brugte mozzarella og parmesan, men der anbefales en fast schweizerost

Skær løgene i tynde ringe. Kom smør og sukker i en stor gryde og smelt langsomt under omrøring. Tilsæt løgringene og lad dem karamelliserer langsomt ved middelvarme. Drys melet udover og rør rundt. Tilsæt bouillionen og bring suppen i kog sammen med salt og peber. Kog igennem i mindst 20 minutter under omrøring.
Forvarm ovnen på grillfunktionen.
Hæld suppen i ildfaste skåle, læg brød ovenpå suppen og drys ost ud over skålen (mest på brødet of course). Grill dem i ovnen i 4 minutter til osten er smeltet og sprød.
Skålene er meget varme, så pas på når du tager dem ud.





9 kommentarer:

  1. Mmmmmm... Det lyder altså SÅ lækkert!

    SvarSlet
  2. Hvis du vil have et tip fra en lige så stor løg-elsker og tudeprinsesse - brug svømmebriller!
    Jeg ser MAX åndssvag ud, men det hjælper rigtig meget når man skal lave mad til 60 mennesker og har 12 kg løg der skal snittes. (:

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha, det må jeg prøve! Kan lige forestille mig det.
      Jeg har ellers prøvet mange andre metoder uden held, men måske brillerne kan holde det ude :)

      Slet
  3. Ja eller linser.
    Jeg har linser, som i blind som en muldvarp, og der kan man ikke få løg i øjnene.

    VH Hanne

    SvarSlet
  4. Sig mig en gang..... Når man putter de brød i suppen.... Bliver det så ikke en noget smattet omgang? :-D Jeg har tænkt på at lave den mange gange, men forstår ikke helt ideen med brødet? Hvordan skal det spises? :p

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene
      Jo, de blev lidt 'smattet' i bunden af brødene. Jeg fiskede dem op og på en tallerken for at spise dem, så det er ikke så praktisk :)

      Slet
    2. Aha okay, så næste gang laver du måske brødene ved siden af, eller er det brødet (i suppen) der giver sin charme? :D

      Slet
    3. Det er en del af charmen :) Næste gang ligger jeg dem ved siden af, men vil stadig gratinerer suppen med ost, da det er super lækkert! :)

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...