Jeg købte for noget tid siden en færdigret. Det var en frossen boks med noget indisk curry sammen med nudler. Nudlerne var forfærdelige, men curryen var rigtig god.
Jeg kiggede bag på boksen og prøvede at kopierede den. Jeg synes min udgave sparkede røv og det smagte endnu bedre med ris til end nudler.
Jeg fik i retten brugt krydderier som jeg aldrig har brugt før og jeg indså at jeg faktisk aldrig har arbejdet med frisk ingefær før. Det var en succes.
Jeg serverede hjemmebagte naanbrød og tzatziki til.
2-3 personer
300 g. kylling i tern (jeg brugte inderfilet)
Fedt til stegning
1 løg, grofthakket
50 g. kål i skiver (jeg brugte spidskål, men hvidkål/savoykål kan også fint bruges)
1 dåse hakket tomater
2 dl. vand
1 fed hvidløg, grofthakket
2 tsk. fint revet frisk ingefær
1 tsk. koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. cayennepeber
Salt
2 spsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
½ tsk. chili
1 dl. creme fraise, skyr eller yoghurt naturel
Smelt fedtstof og steg løg, kålskiver og hakket hvidløg til løgene er klare. Kom en dåse tomater og vand i gryden og kog til kålen er mør. Krydr kyllingeternene med garam masala, gurkemeje, cayennepeber og salt og steg dem på en pande i lidt fedtstof. Tilsæt kyllingen i gryden og tilsæt koriander og ingefær sammen med chili og spidskommen. Lad gryden simre i 1 time under låg - tilsæt evt. mere vand efterhånden hvis det fordamper.
Tilsæt creme fraise og smag til med krydderier.
Server med ris og naanbrød.
8 naanbrød
8 dl. mel
2 tsk. salt
2 dl. mælk
2 spsk. olie
25 g. gær
1 dl. yoghurt naturel/skyr
Nigellafrø
Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt mel og salt og rør rundt imens de øvrige ingredienser tilsættes. Ælt sammen til en glat dej. Lad den hæve 1 time.
Del dejen op i 8 dele, form til naanbrød, pensl med olie og drys frø ovenpå. Bag ved 225 grader i ca. 8-10 minutter.
Weekenden har stået på biograftur ind og se Tarok, tøsefødselsdag ved en veninde, tur på genbrug og nu dufter hele huset af and, da vi skal holde Mortens Aften herhjemme :)
God aften!
Et vildt lækkert brød, for en person som altid er glad for hvidt brød er det dejligt at se forskellige måder at tilføje dette til ens retter :)
SvarSletTil tzatziki hører der hvid brød til :)
SletGod dag