Der skulle bages noget til de kommende madpakker og efter et kig i køleskabet blev der improviseret disse smukke boller, som er dejlig saftige og passer perfekt til en efterårsmadpakke eller picnickurv.
8 boller
25 g. gær
4 dl. lunken vand
1 rødbede, groftrevet
1 gulerod, groftrevet
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
35 g. blødt smør/margarine i mindre tern
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de revne rodfrugter. Rør sammen med mel og fedtstoffet. Tilsæt evt. en håndfuld solsikkekerner, hvis din familie ikke er bange for fuglefrø. Dejen skal være klistret og ikke 'ælte-egnet'
Stil til hævning i 1½ time et lunt sted.
Kom på en beklædt bageplade med en ske og lad dem efterhæve i 30 minutter imens ovnen forvarmer. Bag ved 190 grader i ca. 12 minutter.
Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?