• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

onsdag den 29. oktober 2014

Mulligatawny suppe til det kolde efterår



De fleste husker måske Mulligatawny suppen, som forretten i "90-års-fødselsdagen" som vises hvert nytår inden klokken slår 24...
Andre mangler måske bare en god opskrift på en lækker suppe...

Ifølge Wikipedia betyder navnet på suppen 'peber-vand', men det er nu meget misvisende i min optik. Suppen smager primært af en grøntsagssuppe kogt på hønsefond med let smag af kokos og rejer, hvis sidstnævnte altså er det fyld, man vælger at tilsætte fremfor kylling.

Inspirationen til suppen er hentet ved Saras Madunivers.

4 portioner
1 klat fedtstof
2 spsk. karry
2-3 løg, hakket
2-3 gulerødder i mindre tern
1 liter hønsefond (1 l. vand+2 bouillonterninger)
1 dåse flåede tomater
1 æble i tern
2 spsk. citronsaft
2 spsk. Maizena
Salt og peber
Evt. kogte ris+kogt/stegt kylling (400 g.) eller rejer (250 g.)

Varm en gryde op med fedtstof og svits karryen kort. Tilsæt løg og gulerødder. Tilsæt tomater og hønsefond og lad simre i ca. 30 minutter - rør af og til. Tilsæt kokosmælk, æbletern og Maizena (rørt op med lidt vand). Smag til med citron, salt, peber og karry. Tilsæt evt. kylling/rejer.
Kom en portion kogte ris ned i serveringstallerknen og hæld suppen over.
Server rygende varm, imens regnen siler ned udenfor...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...