
De fleste husker måske Mulligatawny suppen, som forretten i "90-års-fødselsdagen" som vises hvert nytår inden klokken slår 24...
Andre mangler måske bare en god opskrift på en lækker suppe...
Ifølge Wikipedia betyder navnet på suppen 'peber-vand', men det er nu meget misvisende i min optik. Suppen smager primært af en grøntsagssuppe kogt på hønsefond med let smag af kokos og rejer, hvis sidstnævnte altså er det fyld, man vælger at tilsætte fremfor kylling.
Inspirationen til suppen er hentet ved Saras Madunivers.
4 portioner
1 klat fedtstof
2 spsk. karry
2-3 løg, hakket
2-3 gulerødder i mindre tern
1 liter hønsefond (1 l. vand+2 bouillonterninger)
1 dåse flåede tomater
1 æble i tern
2 spsk. citronsaft
2 spsk. Maizena
Salt og peber
Evt. kogte ris+kogt/stegt kylling (400 g.) eller rejer (250 g.)
Varm en gryde op med fedtstof og svits karryen kort. Tilsæt løg og gulerødder. Tilsæt tomater og hønsefond og lad simre i ca. 30 minutter - rør af og til. Tilsæt kokosmælk, æbletern og Maizena (rørt op med lidt vand). Smag til med citron, salt, peber og karry. Tilsæt evt. kylling/rejer.
Kom en portion kogte ris ned i serveringstallerknen og hæld suppen over.
Server rygende varm, imens regnen siler ned udenfor...
Andre mangler måske bare en god opskrift på en lækker suppe...
Ifølge Wikipedia betyder navnet på suppen 'peber-vand', men det er nu meget misvisende i min optik. Suppen smager primært af en grøntsagssuppe kogt på hønsefond med let smag af kokos og rejer, hvis sidstnævnte altså er det fyld, man vælger at tilsætte fremfor kylling.
Inspirationen til suppen er hentet ved Saras Madunivers.
4 portioner
1 klat fedtstof
2 spsk. karry
2-3 løg, hakket
2-3 gulerødder i mindre tern
1 liter hønsefond (1 l. vand+2 bouillonterninger)
1 dåse flåede tomater
1 æble i tern
2 spsk. citronsaft
2 spsk. Maizena
Salt og peber
Evt. kogte ris+kogt/stegt kylling (400 g.) eller rejer (250 g.)
Varm en gryde op med fedtstof og svits karryen kort. Tilsæt løg og gulerødder. Tilsæt tomater og hønsefond og lad simre i ca. 30 minutter - rør af og til. Tilsæt kokosmælk, æbletern og Maizena (rørt op med lidt vand). Smag til med citron, salt, peber og karry. Tilsæt evt. kylling/rejer.
Kom en portion kogte ris ned i serveringstallerknen og hæld suppen over.
Server rygende varm, imens regnen siler ned udenfor...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?