mandag den 4. juni 2012
Bagt cheesecake
En af den andre kager jeg havde med på arbejdet var denne bagte cheesecake. Den blev hurtig pyntet 5 minutter inden servering, så nåede ikke at rette kanter til, men den blev spist med velbehag så det ud til.
Denne fætter er ret kalorierig, da der er 1 kg. flødeost i! Jep, ET KILO! He he, så den er tung, men et lille stykke er som at smage lidt af himlen.
Når jeg laver cheesecake køber jeg det billige flødeost fra Lidl eller Aldi. Nede over grænsen får man 200 g. for ca. 8 kr. og mener prisen er 10-12 kr. i Danmark for samme mængde.
Opskriften fandt jeg på nettet, men har ændret lidt i den og her er min version:
10 personer
200 g. Digestivekiks
1 dl. smeltet smør
50-100 g. hakket hvid chokolade
1 kg. flødeost
3 dl. sukker
4 æg
3 spsk. citronsaft
½ vaniliestang (kornene)
1½ dl. creme fraiche
1½ dl. sukker
1 spsk. citronsaft
½ vaniliestang (kornene)
Bund:
Smelt smørret. Smulder kiksene. Bland de tre ingredienser sammen i en skål til smørret dækker kiksene.
Pres blandningen ned i en springform (min var 25 cm.), og kom den i fryseren i 1½ time.
Fyld:
Tænd for ovnen 150ºC (varmluft)
Pisk flødeost og sukker sammen i en skål. Kom herefter æggene i et af gangen.
Rør citronsaften og vaniliekornene i.
Kom blandingen oven på den frosne bund og bag den i 45-55 min. til den er lysebrun på toppen.
Tag kagen ud af ovnen og køl den af i ca. 10 min. Sluk ikke for ovnen imens.
Topping:
Bland creme fraiche, sukker, cirtonsaft og vaniliekorn sammen i en skål.
Hæld toppingen over kagen og bag den i yderligere 5 min.
Køl kagen i et par timer på køkkenbordet og derefter skal kagen på køl i min. 6 timer eller natten over i køleskabet.
Pynt med frugt inden servering.
Mums!
Labels:
kage,
mad,
Opskrifter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wow! Jeg havde ikke gættet mængden af flødeost ud fra billedet - heavy stuff :-)
SvarSletMen meget sommerlig og dejlig kage :-)
Wow, jeg havde ikke gættet, at der var så meget flødeost i - heavy stuff :-D
SvarSletMen meget sommerlig og dejlig kage :-)
Mm, meget heavy, men den smagte rigtig godt! Især fordi man kunne se og smage forskel på flødeost-laget og creme fraise-laget.
SvarSlet