søndag den 10. juni 2012
Den originale drømmekage fra Brovst
Vi har brugt idag på fødselsdag i Madsby Legepark i Fredericia. Det er en stor åben park som man kan komme gratis i og for 5 kr. pr. person kan man låne de store grill de har. Så fødselaren havde medbragt grill-mad og jeg bagte 2 kager og 50 hindbær/jordbærsnitter til kaffen om eftermiddagen.
Jeg havde egentlig planlagt mazarinkagen med mascarponecreme på, men eftersom de skulle stå ude i bilen i 6 timer inden de skulle spises måtte jeg skifte taktik til de mere almindelige skærekager som kan holde sig - og ofte bare bliver bedre hvis de står lidt inden man spiser den.
Mine valg endte på en lækker anderledes chokoladekage og en fantastisk udgave af drømmekagen fra Brovst. Sidstnævnte var den mest svampede og lækre drømmekage jeg nogensinde har smagt. Måske det skyldes måden sukker og æg blandes på.
Opskriften er (selvfølgelig) den fra AMO - originalen fra et lille papkort jeg har lånt fra min mor. Men der stod 1964 på den i hjørnet. Jeg lavede dog en halv gang mere fyld da jeg elsker det ;)
1 lille bradepande
250 g. mel
50 g. margarine
300 g. sukker
4 æg
2 dl. mælk
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
150 g. margarine
175 g. kokosmel
300 g. brun farin
½ dl. mælk
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse.
Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og bland det forsigtigt med den piskede masse.
Mælk og margarine koges, og blandes nu forsigtigt i dejen, der hældes op i en bradepande beklædt med bagepapir
Mens kagen bager smeltes ingredienserne til fyldet sammen i en gryde. Bages i ca. 20 min. i en forvarmet ovn ved 200° C. Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme ovn, og bages i ca. 5 min. ved 225° C.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hvad synes du?