Sidst i april fik vi gæster til aften og Tommi havde bestilt noget med fars. Jeg havde inde ved Kinna set en farsbrødsroulade med spinat som så drøngodt ud.
Jeg fulgte opskriften, men min faldt lidt sammen, da den ikke var 'strammet' nok op da den blev rullet sammen. Smagen var dog super og gæsterne var vilde med den. Jeg serverede kartoffelmos ved en fejl. Kartoflerne kogte for længe da jeg glemte tiden i godt selskab og så blev det til mos da de var ret udkogte.
Opskriften er næsten som Kinnas, men den kommer lige for god ordens skyld her:
1 farbrødsroulade (ca. 4 personer)
500 g. hakket svinekød
1 æg
3 spsk. mel
Lidt under 1 dl. mælk
1 løg - finhakket
1 tsk. timian
Salt og peber
150 g. frisk spinat
2 fed hvidløg
150 g. mozzarellaost
1 dl. græskarkerner
Rør ægget i kødet sammen med mel, mælk, salt, peber, timian og rør farsen lind. Stil den på køl i ½ time.
Bred farsen ud på et stykke bagepapir, og fordel den i et jævnt lag, så den kan blive rullet sammen som en roulade.
Bland den friske spinat med presset hvidløg og fordel det over farsen.
Fordel dernæst mozzarellaen i mindre stykker over spinaten (riv mozarellaen i hånden istedet for at skære i den).
Rul farsen sammen som en roulade – brug bagepapiret til at styre farsen med - husk at gøre det stramt! Læg farsbrødet med sammenføjningen nedad i en smurt bradepande eller et ildfast fad
Fordel græskarkerner over, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
Server!
Øj den ret ser virkelig lækker ud - jeg er ikke så glad for farsbrød (barndomstraume), men den der variant skal da vidst lige afprøves :)
SvarSlet- Maj :D