• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

tirsdag den 29. oktober 2013

Bagt æble med marcipan og havregryn


Da 'stormen' var redet af og der var nogenlunde stille udenfor, satte vi os i sofaen og så det afsnit af Broen II som vi gik glip af i søndags. Der skulle lidt hygge til. Ikke for usundt og ikke for bøvlet.


Jeg havde ikke lige en opskrift, så det blev lige fra hukommelsen.

2 personer
2 store æbler
1 håndfuld marcipan
½ håndfuld havregryn
2 stykker chokolade

Skær toppen af æblerne og udhul dem, så kernehuset fjernes samt ca. 1 cm. i diameter rundtom, så der er plads til fyld. Riv marcipanen og rør sammen med havregryn. Fyld det ned i æblerne, kom et stykke chokolade ovenpå, sæt i et ildfast fad og bag ved 180 grader i 30 minutter til æblet er mør og har løsnet sig fra skallen.
Server evt. med is, flødeskum eller pisket vaniljecreme.





2 kommentarer:

  1. Uhm, jeg elsker bagte æbler, det er så nemt - og så kan alt ryge deri! Marcipan er så godt, men også peanutbutter, nøddedrys eller crumble er et hit i min bog (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Det er bestemt ikke sidste gang de laves herhjemme. Det var alt for nemt og resultatet var lækkert. Uhm, peanutsbutter....

      God dag

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...