• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

lørdag den 13. september 2014

Kødboller med cheddar og hvidløg samt en kæmpe lækker rösti



Opskriften på kødbollerne er fra en kollega og i original opskriften skal der næsten dobbelt så meget cheddar i, men jeg synes de 100-120 g. er rigeligt. Jeg stegte dem i ovnen og det var nemt og de holdte fint formen under stegning.

De passer super godt ind på et buffet/tapasbord og lav endelig en stor portion, da de smager godt som små hapsere - også kolde.

Den store rösti er inde fra Saras Madunivers og sikke en lækker blog med en masse hverdagsmad. Jeg har fundet rigtig meget inspiration herinde de seneste måneder. Ligesom Sara klippede jeg röstien i mindre stykker og stegte dem sprøde i ovnen.

Jeg serverede desuden en råkost og en dressing lavet af creme fraise, lidt chilimayo, citron, ketchup og løgpulver som passede godt til kødbollerne.

40 kødboller
500 g. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 æg
100-120 g. revet cheddar
1 tsk. løgpulver (kan undlades)
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og form til små kødboller som enten steges på en pande i margarine eller som sættes på en beklædt bageplade. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 190 grader. 

Kæmperösti/8 stykker
1 kg. kartofler - skrællet og groftrevet
75. g. smeltet smør
1 æg
1½ tsk. salt
 tsk. timian
Peber

Pres det meste vand ud af de revne kartofler og kom det i en skål sammen med de andre ingredienser. Bland sammen med hånden eller håndmikser. Fordel massen på en varm pande og glat overfladen af med en ske, så den er lige. Steg ved middelvarme i ca. 12-15 minutter. Læg et skærebræt ovenpå panden (pas på det ikke får brandmærker) og vend om og steg på modsatte side også. Når den er færdigstegt på begge sider kan den serveres. Skær/klip i 8 stykker. Hvis du laver den i god tid, kan den pensles med lidt olie og steges sprød og varm i ovnen ved 200 i ca. 10 minutter.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...