• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

fredag den 3. oktober 2014

Bagt blomkålssuppe


Alle kender den almindelige lækre blomkålssuppe, men prøv at riste blomkålen inden du blender den, så kommer den lækre nøddeagtige smag rigtig frem og en dejlig cremet suppe er klar til servering.

Jeg har tidligere lavet suppe på bagte tomater og det giver en anden (og bedre hvis man spørger mig) smag, når grøntsagerne lige bliver bagt eller ristet inden.

4 portioner
1 blomkålshoved
1 stort løg eller 2 mindre
Lidt olie
Salt og peber
1 liter hønsebouillion (2 terninger hvis du bruger det)
2 dl. mælk

Bræk blomkålen i mindre stykker og fordel den i et fad eller på en beklædt bageplade sammen med løg skåret i kvarte. Spray/pensl lidt olie ud over og drøs salt og peber udover. Bag ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Kom det i en gryde (tag evt. lidt fra til pynt) med hønsebouillionen og bring i kog i ca. 10 minutter. Stavblend suppen og stil tilbage på varmen. Tilsæt mælk, kog op og smag til med salt og peber.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...