• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

torsdag den 27. december 2012

Vaniljekranse med hel vaniljestang


Min mors opskrift på vaniljekranse er en sikker vinder, som bliver brugt år efter år. I år valgte jeg dog at efterligne Blomsterberg lidt ved at komme den hakkede vaniljestang i dejen sammen med vaniljekornene. Det gjorde ikke så meget ved smagen, men gæsterne var vilde med de lidt anerledes småkager.

Ca. 80 stk.
500 g. hvedemel
½ tsk. hjortetakssalt
Lidt salt
400 g. smør - rigtig smør
2 vaniljestænger
300 g. sukker
125 g. hakkede, smuttede mandler
1 æg

Bland mel, hjortetakssalt og almindelig salt og tilsæt det kolde smør som er skåret i mindre stykker. Rør sammen til det er en grynet dej. Vaniljestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. Disse blandes med sukker og blandingen kommes ned i dejen. Hak vaniljestængerne meget fint og tilsæt dem. Tilsæt også de hakkede mandler (husk nu at disse ikke må være for store, så de sidder på tværs i kødhakkeren - jeg bruger gerne minihakkeren). Tilsæt ægget og saml dejen.
Lad den stå på køl i et par timer eller til næste dag.
Kør dejen igennem kødhakkeren og kom kransene på en beklædt bageplade (de flyder ikke særlig meget ud).

Bag ved 200 grader i ca. 8-10 minutter pr. plade.
Lad altid småkager køle af på en rist inden de kommes i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...