• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

søndag den 17. marts 2013

Kanelknuder med marcipan


Siden Tommis fødselsdag forrig weekend har indkørslen duftet af kanel og givet mig lyst til kanelsnegle. Da jeg så nogle kanelknuder inde ved Loui vidst jeg at de skulle bages. Det blev de i weekenden, da huset var fyldt af folk der skulle se den nye grill.
De var en kæmpesucces og dagen efter var de også rigtig lækre og snasket.

Loui har lavet en rigtig fin guide til at snore knuderne og hun skal have ære og tak for dette, så kig forbi her, når I når dertil. Jeg lavede bittesmå ændringer i opskriften, så I får versionen herunder. Jeg tilsatte bl.a. lidt vanilje til remoncen som gjorde dem helt fantastiske :)

20 stk.
35 g. gær
4 dl. sødmælk
150 g. smør
2 spsk. sukker
1½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
1 æg
Ca. 800 g. mel

150 g. margarine
170 g. brun farin
150 g. marcipan
4 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker

Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde og tilsæt smørret i små tern - rør til det er opløst. Kom det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt. Kom melet i lidt af gangen og ælt dejen godt igennem - jeg gav min 8 minutter på Kenwooden. Dejen skal være glat og fugtig.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Lav imens remoncen ved at piske marcipan, brun farin, vaniljesukker, margarine og kanel sammen i en skål med el-pisker.
Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel på 50x60 cm. Smør remoncen ud på hele dejen - 1 cm. fra kanten. Fold dejen sammen på midten og pres kanterne sammen med fingerene.
Del dejen i 20 stykker med en kniv og del herefter hver styk i 2 - se inde ved Loui hvordan hun gør - og flet til knuder.
Kom dem på en bageplade og lad dem hæve igen i 45 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
Bag knuderne ved 200 grader i 15 minutter.
Lad dem køle af på en rist.





4 kommentarer:

  1. Mmh, lækkert, fik også kanelsnurre her i weekenden, så godt!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. De er bare så lækre :) Mums! Dine/jeres ser lækre ud!

      Slet
  2. vil du lægge et link til denne snorreguiden - kan ikke lige finde det
    vh
    kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Selvfølgelig - den finder du lige her :)
      http://www.louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...